-
Kurumsal eğitimlerimize ve atölyelerimize katılmak istiyorsunuz.
-
Sürdürülebilir yaşamı daha çok kişinin öğrenmesi için bizi desteklemek istiyorsunuz.
-
Kurumsal sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmek istiyorsunuz.
>> Bize ulaşın
Ortak amaç için hep beraber
Sürdürülebilir yaşam kültürü oluşturalım
Mottomuz: Öğren, Çözüm Üret, Paylaş
Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
SKA 17 Amaçlar için Ortaklıklar rehberliğinde;
-
Etki odaklı içerikler ve projeler üretiyoruz.
-
Eğitimler ve atölyeler ile bilgimizi paylaşıyoruz.
-
Gezegenimiz Dünya için birlikte harekete geçiyoruz.
Aramıza katılmak ister misiniz?
Biz kimiz?
Aslı Dede
İstanbul Üniversite Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi lisans, Tanıtım ve Halkla İlişkiler yüksek lisans tamamladı. ABD’de iletişim stratejisi eğitimi aldı. Türkiye’nin ilk kurumsal dijital projeleri kuruluşunda; iş, ürün ve içerik geliştirme, pazarlama iletişimi, tedarik ve operasyon yönetimi deneyimi var. Bersay İletişim Danışmanlığı, Futurekids Türkiye, Doğan Online, Borusan Elektronik, Hürriyet Internet Grubu ve Kanz Çocuk Giyim’de görev aldı. KOSGEB onaylı eğitmen olarak KOBİ’lere ve İstanbul AREL Üniversitesi öğrencilerine e-ticaret dersi verdi. 2006’da Türkiye’nin ilk organik e-ticaret sitesini, 2017’de Yeşil Çocuk ve 2021’de Sürdürülebilir Yaşam Okulu projesini kurdu. 2011’de radyo programına başladı. 2018 ÇEVKO Vakfı Yeşil Nokta Basın Ödülü aldı. Karnaval’da Yeşil Çocuk ve Sürdürülebilir Yaşam Okulu Podcast hazırlıyor. Sürdürülebilirlik için içerik üretiyor, etki odaklı sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor. Danışmanlık, eğitim, podcast ve online yayını hizmeti sunuyor.
Çelebi Kalkan
Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2006 yılında mezun oldu. Deneyimli, çok sevilen, vizyoner ve girişimci bir sınıf öğretmeni. Çocuklar için “Girişimcilik, STEM Eğitimleri, Sürdürülebilirlik” ile ilgili projeler geliştiriyor. Scientix Ambassador ve Küresel Okullar Savunucusu (Global Schools Advocate) olarak, gezegenimizde sürdürülebilir yaşam için çalışıyor. “Çocuklar için Masallarla STEM+A” ve “Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Yetkinlik Kitabı” yazarı.
Emre Yılmaz
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü lisans eğitimini 2008 yılında tamamladı. Birçok gazete ve dergide karikatürleri yayımlandı. Kültür Sanat ve Edebiyat Dergilerine karikatürler çizdi. 2006 yılında Obur Mizah Dergisi kurucu editörü oldu. Obur Mizah ile karikatür sergisi ve yarışmalar düzenledi. TRT için animasyon çalışmaları yaptı. Ankara Karikatür Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası Ankara Karikatür Festivali ekibinde yer aldı. Ulusal ve Uluslararası karma sergilere katılıyor. Türkiye ve Almanya’dan iki karikatür ödülü var. Ulusal ve Uluslararası Karikatür Yarışmalarında Jüri üyeliklerinde bulunuyor. Sürdürülebilir Yaşam Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Sürdürülebilirlik için Dayanışma Karikatür Sergisi danışmanı. Tasarımcı Kafası Reklam Ajansı kurucusu. 2018 yılında kurduğu Karikatür Atölyesi’nin galerisini ve atölyesini yönetiyor. Sürdürülebilir Yaşam Okulu “Gezegenin Kahramanları” eğitimlerinin yaratıcıları arasında yer alıyor, görsel tasarımlarını yapıyor.
Niyazi Selçuk
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Resim Öğretmenliği Bölümü mezunu. 2003’te İsveç Gotland Art School Kültürel Köprü Projesi’ne katıldı. Sanat eğitiminde evrensel dil çalışmaları yürüttü. 2009’da Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-Televizyon Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Borusan Kültür ve Sanat Merkezi “Müziğin Rengi” sanat atölyesi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) “Düşler Atölyesi” projelerini yönetti. Farklı yaş gruplarına multidisipliner sanat anlayışla atölyeler tasarlıyor. Evsel atıkları yerinde ayrıştırma alışkanlığını kazandırmak amacıyla okullarda düzenlediği sanat atölyelerinden yola çıkarak, 2014 yılında Dönüşüm Derneği’ni kurdu. 2019 yılında “Yeşil Karıncalar, Bir Geri Dönüşüm Hikayesi” kitabını yazdı. AB Sivil Düşün Programı desteği ile 2021’de “Yeşil Karıncalar Bir Sıfır Atık Oyunu” eğitim kitini geliştirdi. Atıkların yerinde ayrıştırılması kültürünün yaygınlaşması için eğitimlere ve eğitim araçları geliştirmeye devam ediyor.
Sümeyra Ayık
Atatürk Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı lisans eğitimini; Fransız Kültürü ve Edebiyatı alanında yüksek lisansını tamamladı. Doktora eğitimine Hacettepe Üniversitesinde başladı. “Erken Yaşta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi: Oyunların Yazma Becerisine Etkisi” tez çalışmasını tamamladı. AB Sivil Düşün Programı kapsamında “Orman Anaokulları Oyun ve Oyunlaştırma Rehberi” kitabını hazırladı. “Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (Y) Etkinlik Kitabı” yazarı. Sürdürülebilir kalkınma amaçları için ulusal ve uluslararası çalışmalar yürütüyor. Çocukların bütüncül gelişimini destekleyen oyunlar ve etkinlikler tasarlıyor. Erken yaş gelişimi, oyun sınıflandırması, yabancı dil olarak Türkçe öğretimi, çocuklar için sürdürülebilir kalkınma amaçları konularında kitap, makale, proje, atölye çalışmaları yürütüyor. Abdullah Gül Üniversitesinde doktora sonrası araştırmacı olarak görev alıyor.
Yunus Emre Savlak
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi lisans eğitimini tamamladı. Üniversite yıllarından başlayarak palyaço, oyun ağabeyi, parti organizasyonu, atölye tasarımı ve uygulamaları ile 10 yılı aşkın süredir çocuklarla çalışıyor. 2018 yılından bugüne Yeşil Çocuk Etkinlik Koordinatörü olarak çocuklar ve yetişkinler için sürdürülebilir yaşam etkinlik içerikleri tasarlıyor. Eğitimler ve atölyeler gerçekleştiriyor. Yeşil Çocuk Festivali yaratıcıları ve uygulayıcıları arasında yer alıyor. Özel uzmanlık alanı; çocuklar ve yetişkinler için “İleri Dönüşüm Atölyeleri” tasarlamak. MEB onaylı Hârezmî Eğitim Modeli Sertifikası bulunuyor. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde, her yaşa uygun etkinler hazırlıyor ve uyguluyor. Sürdürülebilir Yaşam Okulu “Gezegenin Kahramanları” eğitimlerinin yaratıcıları arasında yer alıyor.